11 december 2010
17:00

ESK U14:2

Referat: Almtuna IS - ESK U14:2

ESK åkte på en mycket tung förlust när man spelade mot serieledande Almtuna på lördagskvällen. Uppsalalaget vann med 4-2 efter att sista målet gjorts i tom bur.

Inför matchen låg Almtuna tvåa och ESK trea i tabellen. Att det var två topplag syntes också i matchen som var otroligt jämn med chanser åt båda hållen. Vid periodvilan var det lika, 2-2, vilket också speglade matchbilden ganska bra.

Men de första 15 minuterna av den andra perioden var nästan helt och hållet ESK:s. Man radade upp målchans efter målchans och hade verkligen Almtuna "på gaffeln". Men på något otroligt vis ville pucken inte in i målet utan var som närmast både i stolpen och i ribban!

Med fyra och en halv minut kvar kom istället 3-2 målet från Almtuna, vilket inte alls kändes rättvist i det läget. I sista matchminuten chansade ESK att ta ut Pontus Hagman i målet men det resulterade tyvärr i att Almtuna kunde sätta ett långskott i den tomma buren och fastställa slutresultatet till 4-2.

Med all rätt var det ett besviket ESK som lämnade isen. Men man gjorde trots allt en mycket bra match mot ett bra motstånd och om det funnits någon rättvisa hade man fått med sig åtminstone den ena poängen från den här matchen.

Almtuna-ESK 4-2 (2-2, 2-0)

Skott: 21-26 (15-9, 6-17)
Utv: AIS: 3x2 min, ESK: 2x2 min,